Friday, 8 November 2013

Parody Datuk Jamil Khir

VIDEO secebis kisah pada kempen Pilihan Raya Kecil, Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau yang Nana upload dalam lama YouTube tempoh hari telah pun ada parodynya.

Video itu mengenai seorang bekas ahli PAS Mohd Shabri Abdul Wahab,50,dari Sungai Limau, Yan, Kedah, tidak dapat menahan emosinya apabila menangis sambil memeluk Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom bagi melahirkan kekesalannya menyertai dan menyokong PAS sebelum ini.


Episod terharu itu dirakamkan, apabila Mohd Shabri yang memberi komennya ketika ditanya wartawan, tiba-tiba menangis sambil memeluk Jamil Khir dan reaksinya itu hampir-hampir mencium mulut dan dagu Ahli Parlimen Jerai itu.

Peristiwa itu berlaku di majlis penyerahan borang 315 pengikut PAS dari beberapa kawasan Sungai Limau, menyerahkan borang permohonan menjadi ahli UMNO dan permohonan untuk menubuhkan lima cawangan baharu UMNO di Kampung Kabu Sepuluh, Sungai Limau pada 2 November lepas.

Nana turut hadir pada majlis itu dan merakamkan peristiwa itu melalui telefon bimbit.

Artikel mengenai peristiwa itu turut dipaparkan dalam laman blog, cobraeite.blogspot.com dengan entry bertajuk 'Ahli Pas Cium Jamil Khir' dan video itu turut dikongsi bersama.

Parody video itu turut di upload dalam YouTube oleh channel Kelako Kata Ko pada 6 November lepas, walaupun parody itu bermotifkan sindiran, namun bagi Nana ianya amat kelakar dan mencuit hati.

Nana paparkan semula video asal aksi Mohd Shabri dan Jamil Khir itu bersama video parody Jamil Khir untuk tatapan pembaca semua.

Video Asal:

Video Parody:

1 comment: