Wednesday, 20 May 2015

Mas Kawin Akmal-Fatin RM1,111JITRA, KEDAH : Jurutera Elektronik, Akmal Aliff, dan Pensyarah Fizik, Fatin Nadia, memutik cinta di United Kingdom, ketika masing-masing belajar di sana. Pertemuan secara tidak sengaja di salah sebuah pusat rekreasi lasak di Nottingam membuatkan merpati dua sejoli lebih akrab.

Fatin, 24 berasal dari Kedah dan Akmal, 25 dari Kuala Lumpur mengambil langkah membina ikatan kukuh dengan komitmen yang tinggi kerana masing-masing berada jauh di perantauan.

Selepas tamat belajar dan masing-masing telah bekerja mereka tidak mengambil masa yang lama untuk untuk meneruskan legasi putik-putik cinta itu dengan ikatan perkawinan yang unggul.

Mereka diijabkabulkan pada 9 Mei 2015 dengan mas kawin RM1,111.00 . Majlis akad nikah diadakan di Masjid Al-Muhsinin, Darulaman Heights, Bandar Darulaman, Jitra, Kedah dan kenduri kawin berlangsung di Kolej Height Utara.

Akmal adalah lulusan Master of Electronic & Communication Engineering dan Fatin dengan Bachelor of Physics bersama sijil lanjutan pendidikan.

Nana doakan semoga pasangan ini bahagia sepanjang usia. -- nanatv.tripod.com

No comments:

Post a Comment